Kayıtlar



etli nohut tarifi

Resim
Etli nohut tarifi, nohut yemeği etli veya etsiz olarak en güzel düdüklü tencerede yapılır. Nohut yemeği tencerede yapılırsa, nohut düdüklüde piştiği gibi yumuşacık pişmez. Tencerede yumuşacık nohut pişirmenin tek yolu, nohutu ağır ateşte uzun süre pişirmektir. Bekleyecek vakti olmayanlar, nohutu düdüklü tencerede pişirir. Etli ya da etsiz nohut yemeği, nohut ıslatıldıktan sonra (lastikli, lastiksiz) düdüklü tencerede, orta ateşte yarım saate pişer. Nohutu bir kap içinde, bol soğuk su ile sabaha kadar ıslatın. Sabah yemek yapmaya başlamazdan önce nohutun suyunu değiştirin, ocakta kaynatın ve köpüğünü alın. Peşinden süzün bir kap içine koyun beklesin. Dana etini kuşbaşı doğrayın, düdüklüde nohut miktarına göre istediğiniz miktarda yağ ile kavurun. Peşinden soğanı, salçayı kavurun. Ardından nohutu, tuzu ve nohutun üzerini kapatacak miktar sıcak suyu ekleyin. Ayrıca 30 dakikada düdüklü orta ateşte 300 ml. suyu buharlaştıracağından dolayı, 300 ml. de düdüklü için su ekleyin ve yemeğinizi or...


zahter çorbası

Resim
Zahter çorbası nasıl yapılır? Zahter çorbası zahter karışımıyla yapılır. Karışımın içinde bir de bulgur unu varsa eğer, çorbanın tadına doyum olmaz. Bizim hazırladığımız kahvaltılık zahter karışımının ana malzemesi bulgur unu olduğundan zahter çorbası yapmamak olmazdı. Çoğu zaman yaptığımız zahter çorbamızın tarifini paylaşmak istedik ve paylaşıyoruz. Çorbanın kıvamını kendi damak zevkinize göre tencereye zahter karışımı ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Zahter çorbamızda hangi malzemeleri kullandık ve nasıl yaptık açıklamasını yaparsak, siz çorbanızı damak tadınıza göre yapabilirsiniz. 1 su bardağı soğuk su (200 ml.) dir. Bu ölçüde bir kase çorba ölçüsüdür. Yani iki kepçe çorbayı bir tabağa koyarsanız, bir porsiyon çorbanız olur. İşte bir su bardağı su başına bir tepeleme zahter (20 gr.) karışımı, 1 çorba kaşığı yağ gerekiyor. Malzemeleri karıştırın ve kısık ateşte 5 dakika fokurdatın. Tuz ve limonsuyu ekleyin, afiyet olsun.


kahvaltılık zahter malzemeleri

Resim
Kahvaltılık zahter malzemeleri nelerdir? Piyasada kahvaltılık zahter diye satılan veya evde kahvaltılık zahter diye hazırlanan zahter karışımının içinde bulunan baharat çeşitleri şunlardır: Kavrulmuş nohut, bulgur unu, sarı leblebi tozu, kavrulmuş karpuz çekirdeği, kavrulmuş kavun çekirdeği, yer fıstığı, anason, kavrulmuş menengiç, zahter(yabani kekik) veya kekik, susam, tarçın, rezene, kişniş, çörek otu, acı pul biber, karabiber, kimyon, sumak, nane, tuz. Yukarıda saydığım baharatları kullanarak, evde zahter karışımını damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz. Malzeme miktarlarının hiç önemi yok. Önemli olan hazırladğınız kahvaltılık zahter karışımının damak tadınıza uymasıdır. Zahter karışımı geleneksel olarak soku adı verilen büyük taş dibeklerde yapılır. Şimdilerde ise, taş dibek yerine zahter karışımı makinelerde yapılmaktadır. Evde zahter karışımı yapmak için mutfak robotları kullanılmaktadır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuru barbunya ıslatmadan pişer mi

düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer

bezelye yemeğinde bezelye haşlanır mı

tavuk sası kokusu nasıl giderilir