etli nohut tarifi

Etli nohut tarifi, nohut yemeği etli veya etsiz olarak en güzel düdüklü tencerede yapılır. Nohut yemeği tencerede yapılırsa, nohut düdüklüde piştiği gibi yumuşacık pişmez. Tencerede yumuşacık nohut pişirmenin tek yolu, nohutu ağır ateşte uzun süre pişirmektir. Bekleyecek vakti olmayanlar, nohutu düdüklü tencerede pişirir. Etli ya da etsiz nohut yemeği, nohut ıslatıldıktan sonra (lastikli, lastiksiz) düdüklü tencerede, orta ateşte yarım saate pişer. Nohutu bir kap içinde, bol soğuk su ile sabaha kadar ıslatın. Sabah yemek yapmaya başlamazdan önce nohutun suyunu değiştirin, ocakta kaynatın ve köpüğünü alın.

Peşinden süzün bir kap içine koyun beklesin. Dana etini kuşbaşı doğrayın, düdüklüde nohut miktarına göre istediğiniz miktarda yağ ile kavurun. Peşinden soğanı, salçayı kavurun. Ardından nohutu, tuzu ve nohutun üzerini kapatacak miktar sıcak suyu ekleyin. Ayrıca 30 dakikada düdüklü orta ateşte 300 ml. suyu buharlaştıracağından dolayı, 300 ml. de düdüklü için su ekleyin ve yemeğinizi orta ateşte 30 dakikada pişirin. Yemeği pişirdikten sonra, yemeğin suyu nohut ile yüzyüze olmalıdır. Baktığınızda yemeğin suyu azalmış ise üzerini kapatacak miktarda sıcak su ekleyin ve bir taşım kaynatın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer

kuru barbunya ıslatmadan pişer mi

garnili köfte

bezelye yemeğinde bezelye haşlanır mı