düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer


Düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer? Tavuğun iriliğine göre, düdüklü tencerede tavuk pişirmenin süresi değişir. Organik tavuk, köy tavuğu değildir. Tavuğun organik olabilmesi için, yasal şartları vardır. Tavuk üretilen yerin, belirli kriterlerin yerine getirilmiş olduğunu kanıtlayan sertifikasının alınmış olması gerekir.

Organik tavuk; doğal yemle beslenen, serbest dolaşan, hiçbir şekilde fenni yem yedirilmeyen, antibiyotik kulanılmayan, üretimden satışına kadar izlenebilen çftlik tavuğudur. Eti lifli, derisi kalın, kemiği sert bu tavuk diğer çiftlik tavuklarından çok farklıdır. Eti çok lezzetlidir. Haşlandığında diğer tavuklarda rastlanan istenmeyen kokuya sahip değildir.

Organik tavuğun haşlanmasına gelince, düdüklü tencerede veya normal tencerede haşlanır. Organik tavuk, çiftlik tavukları gibi; ağırlıklarına göre belirli sürede haşlanır. Oraganik tavuk yetiştiricileri, genelde üç ay içinde kesime geçerler. Bu sebeple; yıllanmış köy tavuğu gibi geç pişmez, çabuk pişer. 2 kilo organik tavuk, düdüklüde orta ateşte 30 dakikada pişer.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bezelye yemeğinde bezelye haşlanır mı

kuru barbunya ıslatmadan pişer mi

kalkan balığı ciğeri nasıl yapılır