tam buğday unlu kuskus yapımı

Tam buğday unlu kuskus yapımı, evde nasıl yapılır? Tam buğday unu, ince bulgur, yumurta, süt, tuz ve bol miktarda sabır ile yapılır. Bu malzemeleri ve sabırı bir araya getirdiğiniz zaman, kısa sürede tam buğday kuskusunu yapmış olursunuz. Beyaz undan kuskus olmaz mı? olur da, sağlıklı olmaz. Pekiyi, tam buğday unu sağlıklı mı? Hayır.

Buğday ve benzeri ürünlerin çoğu insan sağlığı açısından faydalı değildir. Çünkü top yekün kaorbonhidrat içerir. Ehveni şer derler ya, tam buğday unu kepek içerdiğinden lifi yüzünden insan sağlığına faydalıdır veya öyle olduğunu söylerler. Gelelim kuskus yapımına, internette 50 yüz yumurta ile kuskus yapıyorlar.

Şef kerim diyette olduğundan bir yumurta ile fotoğraftaki tam buğday unlu kuskusu yaptı ve sağlıklı ve düşük karbonhidratlı beslenenlerle tarifini paylaşıyor. Kuskus ile ne yapılır? Çorba, pilav ve salata yapımında yardımcı ürün olarak kullanılır. Yemek ile ilgileniyorsanız eğer; kuskus ile yapacak olduğunuz yemek çeşitleri hayal gücünüzle sınırlıdır.

Kuskus malzemeleri: 100 gr. köftelik ince bulgur, 250 gr. tam buğday Unu, bir yumurta, 100 ml. süt, bir çay kaşığı tuz. Bir kabın içine yumurta, süt ve tuzu koyun çırpın. Tepsiye bulguru hafif yayın ve üzerine bir kaşık sütlü karışımdan serpin ve bulgura elinizle yedirin. Bulgur sütü çektiğinde, üzerine bir kaşık un serpin ve parmaklarınızla dairesel haraketler yaparak unun bulgur taneciklerine yapışmasını sağlayın.

Serptiğiniz un tepsinin içinde kaybolunca tekrar başa dönün ve aynı hareketlerle aynı ölçüde malzemeleri kullanın ve kuskus tamamen kaplanıp istediğiniz iriliğe ulaştığında işinizi sonlandırın. Kuskusunuzu bir bezin üzerine yayın kurumasını bekleyin. Yaptığınız kuskusu kurutmadan da yemeklerinin yapımında kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer

bezelye yemeğinde bezelye haşlanır mı

kuru barbunya ıslatmadan pişer mi

kalkan balığı ciğeri nasıl yapılır