greçka nasıl pişirilir
Greçka nasıl pişirilir? Diğer adıyle karabuğday olarak bilinen greçka, bilinen bulgur gibi pişirilir. Bulguru nerelerde kullanıyorsanız, greçkayı da aynı yemeklerin yapımında kullanabilirsiniz. Greçkanın kendine has kokusu dışında tat ve lezzet olarak bulgur benzeri bir gıdadır. Bulgur, buğdayın çeşitli evrelerde işlenmesiyle elde edilir. Greçka ise, işlem görmeden doğrudan yemek yapımında kullanılır.
Greçka mutfaklarda daha çok, pilav ve salata yapımında kullanılır. Greçka ile pilav yapılacaksa; bir ölçek greçka için iki ölçek su kullanılır. Greçka bulgurla yapılan her çeşit yemek yapımında bulgurun yerine kullanılabilir. Greçka yemekleri kısık ateşte 20 dakikada pişer. Greçka pilavı sade yapılabileceği gibi, damak tadınıza uyan her çeşit sebze kullanarakta yapılabilir. Bu sizin bilgi, beceri ve hayal dünyanızla sınırlıdır.