yirmi dakikada bir kilo et haşlama tarifi

Yirmi dakikada bir kilo et haşlama tarifi, nasıl yapılır? Bu tarif, özellikle evde dana etli yemek yaparken, yemek yapana büyük kolaylık sağlar. Dolapta hazır yemek yoksa, ya da acil durumlar için önceden haşlanmış et ile onlarca pratik yemek yapılabilir. Bizler evimizde önceden haşladığımız dana etini porsiyonlayıp derin dondurucuda saklıyoruz. Ete ihtiyaç duyduğumuzda eti dondurucadan çıkarıp kullanıyoruz. Özellikle sebze yemeklerinin yapımında hazır haşlanmış dana eti yemek yapmamızı kolaylaştırıyor.

Düdüklü tencereler ocağın büyük gözü üzerinde ve orta ateşte düdüklünün kapasitesine göre; 100 gr. veya üzeri 1 kiloya kadar kuşbaşı sert dana etini 20 dakikada haşlar. Biz 1 kilo kuşbaşı dana etini çok kez haşladık ve haşlamaya devam ediyoruz. Düdüklü orta ateşte 20 dakika boyunca içindeki suyun bir su bardağını buhar olarak atar. Düdüklüye su eklerken buna dikkat etmeniz gerekir.  Bir kilo etin kendi suyu ile birliktede et haşlanır. Fakat, fazladan 2-3 bardak su eklemek et suyu almak için iyi bir yöntemdir.


Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer

bezelye yemeğinde bezelye haşlanır mı

kuru barbunya ıslatmadan pişer mi

kalkan balığı ciğeri nasıl yapılır