ocakta tavuk güveç nasıl yapılır

Ocakta tavuk güveç nasıl yapılır? Ocak üzerinde ve tencerede tavuk eti ile güveç yapımı gayet kolay. Yapılması gereken, tavuk etini tedarik etmek ve ne miktarda yapacağınıza karar vermekle başlayın işe. Tavuk etinin bütün parçaları kemikli veya kemiksiz güveç yapmaya uygundur. Bir bütün tavuk parçalara ayrılarkta tavuk güveci yapılabilir. Ya da tavuk but, tavuk incik, tavuk göğüs eti ve tavuk kanadı bile güveç yapımında kullanılabilir.

Tavuk güveç yapımında mevsimsel sebzeler, yağ, salça ve su kullanılır. Bu sebzeler arasında patates, domates, soğan, kabak, havuç, patlıcan, yer elması, taze fasulye, kereviz ve taze yeşil biberi sayabiliriz. Tavuk güvecinde sebzeler çiğden kullanılabileceği gibi, kavrularakta tavuk güveci yapımında kullanılır. Güveci tatlandırmak adına, damak tadınıza uyan her çeşit baharat güveçte kullanılabilir.

Tencerede tavuk güveci yaparken en önemli ayrıntı, güvece ekleyeceğiniz su miktarıdır. Güveçte su miktarı, güveçte kullanılan sebzelerin pişerken bırakacağı su göz önüne alınarak hesap edilir. Güveçte fazla kullanmak hoş olmaz. Ayrıca, tavuk güvecinde tavuk eti yeterli miktarda su ile pişmez ise, güveç piştikten sonra tavuk etinin sertleştiğini görebilirsiniz. Bu sebeple, tavuk etinin sertleşmemesi için yeter miktarda su kullanılmalıdır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer

bezelye yemeğinde bezelye haşlanır mı

kuru barbunya ıslatmadan pişer mi

kalkan balığı ciğeri nasıl yapılır