ketojenik etli kabak yemeği

Ketojenik etli kabak yemeği tarifi, nasıl yapılır? Dana döşünden kuşbaşı doğranmış, orta yağlı et ile yeşil kabak yemeği yapımı. Bu tarifte bulgur, pirinç yok. Sağlıklı beslenenler ve keto diyeti yapanlar bu tarif size göre, afiyet olsun.

Ketojenik etli kabak yemeği malzemesi:
  • 700 gr. yeşil kabak
  • 200 gr. kuşbaşı dana döş eti
  • dört çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • bir kuru soğan
  • bir domates rendesi
  • bir tatlı kaşığı domates salçası
  • birer çay kaşığı silme karabiber, pul biber
  • bir su bardağı etin haşlama suyu
  • bir tatlı kaşığı kaya tuzu

Yemeğin yapımı:

  1. soğanı ve kabağı yemeklik doğrayın
  2. domatesi rendeleyin
  3. eti düdüklü tencerede 2 bardak su ile orta ateşte 20 dakika haşlayın
  4. tencerede zeytinyağında sıra ile soğan, salça, domatesi kavurun
  5. üzerine kabağı, eti ve haşlama suyunu, bahartları, tuzu ekleyin ve karıştırın
  6. tencereyi fokurdatın ve kapağını kapayın
  7. ocağı tamamen kısık ateşe alın
  8. satinize bakın, yemeği kısıkta 25 dakika pişirin ve ocaktan alın
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bezelye yemeğinde bezelye haşlanır mı

kuru barbunya ıslatmadan pişer mi

düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer

tavuk sası kokusu nasıl giderilir