parça tavuk kaç dakikada haşlanır
Parça tavuk kaç dakikada haşlanır? Bir bütün tavuğu parçalara ayırsanız, ayırdığınız parçalardan çeşitli tavuk yenekleri yapabilirsiniz. Tavuk etiyle yapılan onlarca yemek çeşiti mevcut. Tavuğu parçalarken etli bölümleri ayrı parçalanır, eti üzerinde olmayan veya çok az olan bölümleri de çorbalık olarak ayrılır.
Çorbalık olan tavuğun sırt kısmı ve boyun kısmı düdüklüde veya tencerede haşlanır ve suyu kullanılmak için alınır. Aldığınız tavuk suyu ile çorba, pilav veya diğer yemek çeşitlerinin yapımında kullanılır. Bu kadar laftan sonra geldik, parça tavuk kaç dakikada haşlanır konusuna. Parça tavuk (1 kilo kadarı) düdüklüde taş çatlasın 15 dakikada haşlanır. Tencerede ise, 45- 50 dakikada kısık ateşte haşlanır.
Çorbalık olan tavuğun sırt kısmı ve boyun kısmı düdüklüde veya tencerede haşlanır ve suyu kullanılmak için alınır. Aldığınız tavuk suyu ile çorba, pilav veya diğer yemek çeşitlerinin yapımında kullanılır. Bu kadar laftan sonra geldik, parça tavuk kaç dakikada haşlanır konusuna. Parça tavuk (1 kilo kadarı) düdüklüde taş çatlasın 15 dakikada haşlanır. Tencerede ise, 45- 50 dakikada kısık ateşte haşlanır.