mercimek krebi nasıl yapılır


Diyet yapanlar için, kırmızı mercimek krebi nasıl yapılır? Unsuz yapılan krep çok sorunludur. Yumurta gereği kadar mercimeği bağlayamaz, kabartma tozu krebi şişirir. Krep karışımı birde olması gereken kıvamda yapılmazsa, yapılan krep kalın olur. Bu sebeplerden dolayı,krep gerektiği yerlerde lavaş gibi kullanılamaz. Önemli olan krebi lavaş inceliğinde yapmaktır. Mercimeği robotta çektikten sonra, yine su çekmeye başlar ve kalınlaşır. Onun için, krep karışımına birkaç çorba kaşığı su ekleyerek kıvamı akışkan hale getirmelisiniz.

mercimek krebi malzemesi:

  • bir su bardağı kırmızı mercimek
  • iki su bardağı içme suyu
  • iki yumurta
  • iki çorba kaşığı zeytinyağı
  • bir çay kaşığı tuz
  • bir su bardağı mercimeğin ıslama suyu


mercimek krebi yapımı:

  1. bir su bardağı mercimeği, iki su bardağı içme suyu ile birlikte akşamdan 12-14 saat ıslayın
  2. sabah suyunu süzün ve süzülen suyu bir kaba alın
  3. robota mercimeği, bir su bardağı ıslama suyunu, iki yumurtayı, bir çay kaşığı tuzu, iki çorba kaşığı zeytinyağını koyun pürüzsüz çekin
  4. krep tavanızı bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlayın ve ocağın büyük gözünü orta ile yüksek ateş arasında sabitleyin
  5. tava kızınca bir kepçe krep karışımından tavaya dökün ve yaydırın
  6. krep pişerken kenarından kaldırın tabanına bakın
  7. piştiğine eminseniz, çevirin ve çevirdiğiniz yüzeyi pişirin.

Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bezelye yemeğinde bezelye haşlanır mı

kuru barbunya ıslatmadan pişer mi

düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer