duru pratik haşlanmış bakliyat nasıl pişirilir

Duru pratik haşlanmış bakliyat nasıl pişirilir? Duru firmasının haşlanmış bakliyat ürün çeşitlerinden aşurelik buğday, haşlanmış börülce, haşlanmış kırmızı fasulye, haşlanmış kuru fasulye, haşlanmış nohut, haşlanmış mısır, haşlanmış bezelye ve haşlanmış barbunya çeşitlerinin çoğunu deneme fırsatımız oldu.


Duru'nun denediğimiz haşlanmış börülcesi, haşlanmış nohutu ve haşlanmış barbunyası tarafımızdan fazlasıyle beğenildi. Öncesinde bu haşlanmış ürünleri, çok az miktarlarda öğünlerimize koyarak, diyet yemeği olarak tükettik. Geçen zaman sürecinde börülce, barbunya ve nohutun yemeğini yaptık.

Yemeğini yaptığımızın ürünlerin pişme süresi ve lezzet açısından on numara olduğunu söylemek firmaya hakkını teslim etmek olur. Nohut yemeği düdüklü tencerede yapılırsa, lezzetini iki kez katlar düşüncesindeyiz. Tencerede nohut salça ile birleştiğinde, sertlik kazanıyor ve o sertlik nohutu hafif sertleştiriyor.

Bu sertlik firmanın kusuru değil, nohutun salça ile buluşmasının bir sonucudur. Çözümü ise, nohut yemeğini düdüklü tencerede yaparak bu sorun ortadan kaldırmaktır. İki poşet haşlanmış nohut; düdüklü tencerede, kısık ateşte 20 dakika pişirilirse yumuşacık nohut yemeği ortaya çıkar.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer

bezelye yemeğinde bezelye haşlanır mı

kuru barbunya ıslatmadan pişer mi

kalkan balığı ciğeri nasıl yapılır