düdüklüde nohut kaç dakikada haşlanır


Düdüklüde nohut kaç dakikada haşlanır? Klasik (contalı veya gizli contalı) düdüklü tencerede nohut, kısık ateşte tam 15 dakikada haşlanır. Ocakta kısık ateş nedir? Ocak gaz ayar düğmesini sol tarafa çevirerek, düğmenin sol tarafa tamamen yaslanması demektir. Bu ayarda genellikle pilav ve kısık ateşte pişirilen yemekler pişirilir. Nohutu, marketlerden aldığınız hazır haşlanmış nohut kıvamında haşlamak isterseniz, ocağın bu ayarında düdüklü tencerenizi çalıştırmanız gerekir. Düdüklüde nohut haşlamak için, düdüklünüzün alabileceği ölçüde veya yapacağınız yemeğe göre kuru nohutu çeşme suyu ile akşamdan ıslayın. Bu süre en az 8 saattir.

Fazla sürenin zararı yok. Sabah nohutu süzün ve düdüklüye koyun. Üzerini 2-3 parmak geçene kadar soğuk su koyun. Düdüklünüzü bildiğiniz gibi kullanın ve kapağını kapayın. Düdüklü hava çıkarmaya başladığında tepesindeki parçayı indirin veya ağırlığı var ise takın. Bu zamana kadar düdüklü orta ateşte çalışır. Düdüklü ötmeye veya hava çıkarmaya başladığında ocağın düğmesini sola çevirerek ocağı iyice kısın ve saate bakın. Tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürün. Bundan sonrası, düdüklüyü usülüne uygun açmak, içinden nohutu almak ve suyunu süzdürmek size kalmış. Bu şekilde düdüklü tencerede nohutu haşlarsanız; Duru veya Yayla'nın hazır haşlanmış nohutundan farksız nohut haşlamış olursunuz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer

bezelye yemeğinde bezelye haşlanır mı

kuru barbunya ıslatmadan pişer mi

kalkan balığı ciğeri nasıl yapılır