suda kestane pişirme

Suda kestane pişirmenin en kolay olanı, düdüklü tencere kullanmaktır. Düdüklüde pişirilen kestanenin tadına doyum olmaz. Kestane düdüklü içinde su buharıyle pişirilir. Bu sebeple, su ile doğrudan temas etmeyen kestanenin tadında bozulma olmaz. Düdüklü tencere, kestanenin şekerini tam olarak açığa çıkarır.

Düdüklüde kestane pişirmek için, bir tane buharda sebze pişirme sepetine ihtiyaç vardır. Elinizin altında bu alet varsa, gözü kapalı kestane pişirebilirsiniz. Kestaneler bilindik yöntemle çizilir ve buhar sepetine dizilir.

Düdüklü içine 1.5-2 su bardağı su konur. Üzerine buhar sepeti oturtulur. Düdüklü kapatılır ve ocak çalıştırılır. Düdüklüden buhar çıkınca, düdüklünüzün marka ve modeline göre; pimi indirilir veya ağırlığı takılır.

Bu işlemin ardından düdüklünün ilk düdük veya fışlama sesinden sonra, ocak tamamen kısılır. Saate bakılır, küçük boy kestaneler için 5-10 dakika, orta boy kestaneler için 15 dakika ve çok iri kestaneler için 20 dakika süre ile kestaneler pişirilir ve ocaktan alınır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer

kuru barbunya ıslatmadan pişer mi

bezelye yemeğinde bezelye haşlanır mı

kalkan balığı ciğeri nasıl yapılır