Kuru barbunya ıslatmadan pişer mi? Evet pişer. Kuru barbunya fasulyesi ıslatmadan hem düdüklü tencerede, hem de normal tencerede yumuşacık lokum kıvamında pişer. İki su bardağı ölçüsündeki ıslanmamış kuru barbunya düdüklü tencerede, kısık ateşte 20 dakikada pişer. Aynı miktarda kuru barbunya ise, tencerede kısık ateşte 1.5 saatte pişer. Kuru barbunya yemeği yapmak için, barbunyayı bir gece boyu su içinde bekletmeye gerek yoktur. Vakti kısıtlı olmayanlar, barbunyayı bir gece boyu su içinde ıslatatıp yemeğini yapabilir.
Düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer? Tavuğun iriliğine göre, düdüklü tencerede tavuk pişirmenin süresi değişir. Organik tavuk, köy tavuğu değildir. Tavuğun organik olabilmesi için, yasal şartları vardır. Tavuk üretilen yerin, belirli kriterlerin yerine getirilmiş olduğunu kanıtlayan sertifikasının alınmış olması gerekir.
Etli nohut tarifi, nohut yemeği etli veya etsiz olarak en güzel düdüklü tencerede yapılır. Nohut yemeği tencerede yapılırsa, nohut düdüklüde piştiği gibi yumuşacık pişmez. Tencerede yumuşacık nohut pişirmenin tek yolu, nohutu ağır ateşte uzun süre pişirmektir. Bekleyecek vakti olmayanlar, nohutu düdüklü tencerede pişirir. Etli ya da etsiz nohut yemeği, nohut ıslatıldıktan sonra (lastikli, lastiksiz) düdüklü tencerede, orta ateşte yarım saate pişer. Nohutu bir kap içinde, bol soğuk su ile sabaha kadar ıslatın. Sabah yemek yapmaya başlamazdan önce nohutun suyunu değiştirin, ocakta kaynatın ve köpüğünü alın. Peşinden süzün bir kap içine koyun beklesin. Dana etini kuşbaşı doğrayın, düdüklüde nohut miktarına göre istediğiniz miktarda yağ ile kavurun. Peşinden soğanı, salçayı kavurun. Ardından nohutu, tuzu ve nohutun üzerini kapatacak miktar sıcak suyu ekleyin. Ayrıca 30 dakikada düdüklü orta ateşte 300 ml. suyu buharlaştıracağından dolayı, 300 ml. de düdüklü için su ekleyin ve yemeğinizi or...
Tavuk sası kokusu nasıl giderilir? Market tavuğunun iki kokusu vardır. Birinci kokusu, çiğ tavuk ambalajından çıkarıldıktan sonra duyulan koku; ikinci kokusu ise, tavuk haşlandıkatan sonrası duyulan kokusudur. Tavuğun birinci kokusuna yapılacak bir şey yok. Tavuk çiğdir, kendine göre bir kokusu vardır ve normaldir. İşte, tavuğun ikinci kokusu önemli. Tavuğun ikinci kokusunu bütün olarak haşladığınız tavuktan alırsınız. O kokunun ne kadar itici olduğunu anlatmaya gerek yok. Halkımızın yüzde yüzüne yakını o kokuyu alır. Yakın zamana kadar bende alıyordum. O kokunun nerden geldiğini, nasıl oluştuğunu anlamak için onlarca bütün tavuk haşladım. Her haşladığım tavuğu farklı yöntemlerle haşladım ve o kokuyu gideremedim. Tavukta sası kokusunu önce tavuğa, tavuğun beslenmesine ve tavuk üreten firmalara yükledim. Ne var ki, onca çalışmalarımın ardından tavuğu sası kokutan kişinin ben olduğunu anladım. Market tavuğunu pişirmek, konu üzerinde bilgi ve beceri gerektiriyor. At tavuğu düdüklüye ...