krema tatlısı


Krema tatlısı; süt kreması, şeker ve limon suyu ile yapılır. Tatlının yapımı oldukça kolay. Süt kreması şeker ile karıştırılır ve kaynamaya yakın limon suyu ilave edilerek tatlının yapımı sonlandırılır. Hazırlanan krema tatlısı kup veya kaselere doldurulur, oda sıcaklığına geldiğinde dolapta soğumaya bırakılır.

Krema tatlısı yapımıda 200 ml. hacminde su bardağı ile krema ölçülür, her su bardağı için; iki çorba kaşığı toz şeker ve bir çorba kaşığı limon suyu kullanılır. Bu malzeme ölçüleri dikkate alınarak, ihtiyaç ölçüsünde krema tatlısı yapılır.

Krema tatlısı nasıl yapılır? Süt kreması ve toz şeker bir tava veya tencereye konur. Tencere orta ateşte ısıtılır, karışım karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır. Karışım kaynamaya başladığında; limon suyu ilave edilir, karıştırılır ve kaselere boşaltılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer

kuru barbunya ıslatmadan pişer mi

bezelye yemeğinde bezelye haşlanır mı

kalkan balığı ciğeri nasıl yapılır