kalkan balığı ciğeri nasıl yapılır

 


Kalkan balığı ciğeri nasıl yapılır? Daha doğru deyişle, kalkan balığının ciğeri evde, restorantta, lokantada veya kırda nasıl pişirilir. Aslına bakılırsa, elinizde baba bir kalkan balığının ciğeri de olsa, bir kişiyi doyurmaz. Ne var ki, kalkan balığı çok pahalı balıktır. Kalkan balığının tanesine, bir çözünebilir poşet dolusu para sayılmışsa, balığın ciğerini çöpe atmak vicdana ve cüzdana sığmaz. İlla yenilmesi gerekir ki, içimiz rahat etsin.

Kalkan balığı ciğeri, tavuk ciğerine benzese de; tavuk ciğerinden oldukça yumuşak ve tavuk ciğerinden daha da lezzetlidir. Kalkan balığı ciğerini nazikçe doğradıktan sonra, arzu edilen sebzelerle az yağ ile sotelenir. Ya da, kalkan ciğeri bıçakla et açar gibi hafif açılır, ızgara üzerinde tuzlanarak közlenir. Bu işin en kolayı ise, ciğeri bıçakla çizip, tuz ektikten sonra, yağlanmış teflon tavada 1-2 dakika alt üst ederek kızartmaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer

bezelye yemeğinde bezelye haşlanır mı

kuru barbunya ıslatmadan pişer mi