beyaz lahana kavurması
Beyaz lahana kavurması tarifi, etin köftenin yanında süper. Beyaz lahana kavurmasını kendi suyu ile kavurdum ve çeşitli baharatlarla tatlandırdım. Ortaya şahane bir meze çeşiti çıktı, bu tarifi denemek isteyenler doğru bir seçim yapmış olur. Evdeki arta kalmış lahanayı değerlendirmek için dolambaçsız, masrafsız güzel bir yol. Yapmanız gereken, yemeğin yapımında tabanı kalın bir tencere kullanmak, gerisini tarifim halleder. Afiyet olsun.
Beyaz lahana kavurma malzemesi:
- yarım kilo net beyaz lahana
- beş çorba kaşığı zeytinyağı
- bir orta boy soğan
- bir orta boy rendelenmiş domates (100 gr.)
- bir çay kaşığı domates salçası
- bir çay kaşığı silme karabiber
- bir çay kaşığı silme pul biber
- bir çay kaşığı silme kimyon
- bir çay kaşığı toz şeker
- bir çay kaşığı tepeleme tuz
Beyaz lahana kavurması yapımı:
- lahanayı 2-3 mm. incelikte doğrayın
- soğanı yemeklik doğrayın
- yağ içinde sırya göre soğanı, salçayı, domatesi, lahanayı kavurun
- üzerine karabiberi, pul biberi, kimyonu, şeker ve tuzu serpin
- tencereyi güzelce karıştırın ve kapağını kapayın
- ocağın ateşini tamamen kısın
- peşinden saatinize bakın
- 15 dakika ara ile tencereyi 2 defa karıştırın
- yemeği toplam kısıkta 45 dakika pişirin
- süre sonunda ocağı söndürün
- lahana kavurmasını keyifinize göre yiyin.