jalebi tatlısı


Jalebi bir hint tatlı çeşitidir. Bizim lokma tatlısının hamuru ile yapılır. Un, maya, su jalebi tatlısının malzemeleridir. Jalebi hamuru 36 saatte hazırlanır. Üstte gördüğünüz jalebi ise, taş çatlasın bir saatte servis tabağına girer. Üstteki jalebi, jalebinin kolay sürümüdür. Un, kabartma tozu ve su ile hamuru hazırlanmıştır. Ayçiçeği yağı içinde kızartılmış ve kıvamlı şerbet ile tatlandırılmıştır. Bu tatlının yapımı çok kolay; 200 ml. lik su bardağı ile bir bardak un, yarım bardak su hamur malzemesidir. Diğerleri ise, yarım çay kaşığı dolusu kabartma tozu, bir fiske tuz ve 1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağıdır.

Önce tatlının şerbetini hazırlamalısınız: Verdiğim malzemelerle yapılan jalebi için; 1 su bardağı toz şeker, yarım su bardağı su ve bir çay kaşığı limon suyu gereklidir. Tencereye şekeri, suyu ve limon suyunu koyun ve karıştırın. Peşinden tencereyi ocağa alın ve orta ateşte ısıtın. Tencere kaynamaya başlayınca saate bakın, 2 dakika bitiminde tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamuru çırpma teli ile hazırlayın. Hazırladığınız hamuru bir sıkma torbasına koyun, ucunu 5 mm. çapta kesin. Tavanın içine 1.5 -2.0 cm. derinlikte kızartma yağı koyun orta ateşte ısıtın. Yağ kızgın hale geldiğinde, ateşi iyice kısın. Sıkma torbasının ucunu tavaya dik tutun, sıkın ve yukarıdaki görüntüyü yakalayın. Hamuru sıktıktan sonra, ateşi ortaya ayarlayın ve jalebi alt üst ederek kızartın. Ardından çıkartın (ılık veya soğuk) 10-20 saniye süre ile şerbete batırın ve alın.


Bu blogdaki popüler yayınlar

kuru barbunya ıslatmadan pişer mi

bezelye yemeğinde bezelye haşlanır mı

düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer