yumurtalı kuşkonmaz


Yumurtalı kuşkonmaz yemeği nasıl yapılır? Gayet basit; kuşkonmaz bitkisini elinize aldığınızda uç kısmı yumuşak, alt kısmı ise serttir. Yumuşak kısmı çiğ olarak yenir. Alt kısmı, buna sap kısmı demek daha uygun olur. İşte orası serttir ve haşlanmadan yenmez. Çoğu insan o sert kısmı atar. Güzelim kuşkonmazın sap kısmını sert diye atmaya hiç gerek yoktur. O kısımdan nefis yumurtalı yemek yapılır.

Kuşkonmaz akıllı bitkidir, iki ucunu berleştirdiğinizde çıt diye kırılır ve size neresinin yeneceğini tarifler. Yumuşak uç kısmına diyecek bir şey yok, sap kısmı için çok şey söylenir. Gerçekten sap kısmının kesim yeri, açıkta kaldığından kurur ve odunsu bir yapı oluşturur. İşte 1-1.5 cm. boyutundaki bu yeri kesip atmalısınız. Geride kalan nisbeten yumuşak sapı ise, dişinize göre haşlayın, süzün ve doğrayın.

Tavaya tereyağı veya zeytinyağı koyun ısıtın. Üzerine kuşkonmazı koyun bir iki çevirin. Üzerine yumurta kırın, karabiber tuz ile tatlandırın ve oturun yiyin. Üsteki görsel aynen tariflediğim gibi pişirildi. Yumurtayı böyle sevdiğim için, sadece beyazını pişirdim. Siz istediğiniz gibi pişirebilirsiniz, elinizden tutan mı var?

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer

bezelye yemeğinde bezelye haşlanır mı

kuru barbunya ıslatmadan pişer mi

kalkan balığı ciğeri nasıl yapılır