yeşil mercimek haşlama süresi
Yeşil mercimek haşlama süresi? Yeşil mercimek tencerede, kaynayan su içerisinde ve kısık ateşte 5 dakika süre ile dişe dokunur vaziyette haşlanır. Bu süreyi 10 dakikaya çıkarırsanız yeşil mercimek yarı pişmiş haşlanır. Duramadınız yerinizde, bu süreyi 20 dakikaya çıkarırsanız eğer; yeşil mercimeğiniz tam pişmiş duruma geçer.
Bu süreyi aşacağınız her dakikadan sonra yeşil mercimeğiniz patlamaya geçer ve başlar kabuk atmaya. Verdiğim bu bilgilerle telaşsız mercimeğinizi haşlarsınız. Unutmayın, bu verdiğim süreler miyadı dolmamış (raf ömrü bitmemiş) yeşil mercimekler için geçerlidir. Miyadı dolmuş mercimekler çok geç haşlanır, bilirsiniz. Resimdeki artist 15 dakika haşlandı ve soğuk sudan geçirildi. Soğuk sudan geçirilmeseydi, kendi sıcaklığı ile pişmeye devam ederdi, bu da benim işime gelmezdi.
Bu süreyi aşacağınız her dakikadan sonra yeşil mercimeğiniz patlamaya geçer ve başlar kabuk atmaya. Verdiğim bu bilgilerle telaşsız mercimeğinizi haşlarsınız. Unutmayın, bu verdiğim süreler miyadı dolmamış (raf ömrü bitmemiş) yeşil mercimekler için geçerlidir. Miyadı dolmuş mercimekler çok geç haşlanır, bilirsiniz. Resimdeki artist 15 dakika haşlandı ve soğuk sudan geçirildi. Soğuk sudan geçirilmeseydi, kendi sıcaklığı ile pişmeye devam ederdi, bu da benim işime gelmezdi.