tavada çipura pişirme süresi


Kerim tarif vermiyo diyenlere bonusum olsuN
Tavada çipura pişirme süresi? Tavada çipura ya da çupra balığı, orta ateşte tavada, her iki yüzeyi toplam 10 dakikada pişirilir veya kızartılır. Telaş yok; iki çuprayı alın, temizleyin, yıkayın, her iki tarafına üçer çizik atın veya boyulu boyunca tek çizik atın, içini dışını tuzlayın ve una bulayın. Tavanın tabanını kaplayacak miktarda ayçiçek yağı koyun. Tavayı ocağın büyük gözü üzerine oturtun, ocağı yakın ve orta ateşe ayarlayın. Yağ kızgın hale gelince; çupraları başlı kıçlı tavaya yatırın ve 4 dakika bitiminde maşa ile (yine başlı kıçlı) çevirin. Bir 4 dakika daha kızartın ve son olarak diğer yüzünü çevirin 1 dakika kızartın, diğer yüzünü çevirin 1 dakika daha kızartın ve oturun yiyin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuru barbunya ıslatmadan pişer mi

bezelye yemeğinde bezelye haşlanır mı

düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer