kerim usta, evde pişen yemeklerin tariflerini ve yemeklerin pişirme sürelerini verir.
kazayağı otlu pide
Kazayağı otlu pide fırında kaç dakikada pişer? Mayalı hamurdan kazayağı otlu pide, önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırında 25 dakikada pişer. Telaş yok. Güzel bir tarif bulun, yapın pidenizi bir solukta, oturun afiyetle yiyin.
Kuru barbunya ıslatmadan pişer mi? Evet pişer. Kuru barbunya fasulyesi ıslatmadan hem düdüklü tencerede, hem de normal tencerede yumuşacık lokum kıvamında pişer. İki su bardağı ölçüsündeki ıslanmamış kuru barbunya düdüklü tencerede, kısık ateşte 20 dakikada pişer. Aynı miktarda kuru barbunya ise, tencerede kısık ateşte 1.5 saatte pişer. Kuru barbunya yemeği yapmak için, barbunyayı bir gece boyu su içinde bekletmeye gerek yoktur. Vakti kısıtlı olmayanlar, barbunyayı bir gece boyu su içinde ıslatatıp yemeğini yapabilir.
Düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer? Tavuğun iriliğine göre, düdüklü tencerede tavuk pişirmenin süresi değişir. Organik tavuk, köy tavuğu değildir. Tavuğun organik olabilmesi için, yasal şartları vardır. Tavuk üretilen yerin, belirli kriterlerin yerine getirilmiş olduğunu kanıtlayan sertifikasının alınmış olması gerekir.
Basmati pirinç pilavı nasıl yapılır? Daha doğrusu anlatımla basmati pirinç pilavı evde çok kolay nasıl yapılr? İşte mesele bu, basmati pirinç pilavını herkes nasıl yapmalı ki evde yumuşacık tabak tabak pilav yiyelim. Pirincin basmatisi, baldosu fark etmez. Pirinç pilavı yapmak zordur deseler de inanmayın. Bilmeniz gereken basmati pirincin bire iki ölçek su çektiğidir. Bu ne demek; bir su bardağı dolusu basmati pirince su verirken tencereye 2 su bardağı su eklemelisiniz demek. Pilav yapmanın zorluğu, pirinç pilavı yaparken su ölçüsünü tutturmaktır. Tencereye eklenecek suyu tam ölçüsünde verirseniz tane tane pilavınız olur. Pekiyi bu su miktarı nasıl belirlenir derseniz, doğru soruyu sormuş olursunuz. Pilav bilirsiniz, en kısık ateşte pişirilir. Siz pilav tencerenizi ocağın hangi gözüne koyuyorsanız, o gözün 20 dakikada ne kadar suyu buharlaştırdığını bulmanız gerekir. Çoğu ocakların orta gözleri en kısık alev ayarında yandığında standart 1 çay bardağı ölçüsünde suyu buharlaştırır. Bir s...
Tavuk sası kokusu nasıl giderilir? Market tavuğunun iki kokusu vardır. Birinci kokusu, çiğ tavuk ambalajından çıkarıldıktan sonra duyulan koku; ikinci kokusu ise, tavuk haşlandıkatan sonrası duyulan kokusudur. Tavuğun birinci kokusuna yapılacak bir şey yok. Tavuk çiğdir, kendine göre bir kokusu vardır ve normaldir. İşte, tavuğun ikinci kokusu önemli. Tavuğun ikinci kokusunu bütün olarak haşladığınız tavuktan alırsınız. O kokunun ne kadar itici olduğunu anlatmaya gerek yok. Halkımızın yüzde yüzüne yakını o kokuyu alır. Yakın zamana kadar bende alıyordum. O kokunun nerden geldiğini, nasıl oluştuğunu anlamak için onlarca bütün tavuk haşladım. Her haşladığım tavuğu farklı yöntemlerle haşladım ve o kokuyu gideremedim. Tavukta sası kokusunu önce tavuğa, tavuğun beslenmesine ve tavuk üreten firmalara yükledim. Ne var ki, onca çalışmalarımın ardından tavuğu sası kokutan kişinin ben olduğunu anladım. Market tavuğunu pişirmek, konu üzerinde bilgi ve beceri gerektiriyor. At tavuğu düdüklüye ...