fırında tavuk budu kızartma süresi


Fırında tavuk budu kızartma süresi? Tavuk budu haşlandıktan sonra, fırında 200°C derecede 25 dakikada kızarır. Telaş var, güzel bir tavuk sosu bulmanız gerekir.

Hadi sosu buldunuz diyelim; siz siz olun kuru fırın tepsisine butları dizip kızartmaya kalkmayın emi. Maazallah butlar kuruduğu gibi, yanma olasılığı da haddinden fazla, unutmayın.

Ya ne yapim diye sormak isterseniz, yük olacak değil ya söliym. Tepsinin içine yeter miktarda tavuk suyu koyun emi.

Söylemedin demeyin. Olur ya, resme benzer butları kızarttınız diyelim; butları nasıl yemeyi düşünürsünüz bilemem. Eğer, butun yanına pilav yapmayı düşünürseniz; buraya tıklayın, bilinmez tarifi alın, yapın beyaz pilavınızı tavuk sulu, yemeğinizin tadını çıkarın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuru barbunya ıslatmadan pişer mi

bezelye yemeğinde bezelye haşlanır mı

düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer