fırında ekmek kaç dakikada pişer


Fırında ekmek kaç dakikada pişer? Telaş yok, ekmek konusu hobim. Fırında yüzlerce ekmek çeşiti yaptım ve yapmaya da devam ediyorum. Fırının 230°C ila 180°C dereceleri arasında sayısız (mayalı, ekşi mayalı) ekmek yapma deneyimim oldu. Değişik un çeşitleri kullandım. Her ekmek yaptığımda; 1 kg. veya 2 kg. ölçüsünde hamur yoğurur, iki tepsiye paylaştırır, ekmeğimi yaparım.

Şunu söyleyebilirim; evde kullandığımız fırınlarda ısılarla oynamaya ve fırının içine su veya buz koymaya da gerek yok. Ekmeğinizi yaparken fırınınızı 200°C dereceye ısıtın ve tepsinizi sürün. Üzeri kızarınca ( 40 ila 45 dakika içerisinde) fırından çıkarın, üzerine su püskürtün ya da fırça ile su sürün. Ekmek boyutları küçüldükçe fırında pişme süresi kısalır. Fırında 20 dakikada pişirdiğim ekmeklerde yaptım.

Resimde gördüğünüz 1 kg. hamurdan yapılmış ekşi mayalı çavdar ekmeği, önceden 200°C dereceye ısıtlmış fırının orta rafında 45 dakikada pişti.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer

bezelye yemeğinde bezelye haşlanır mı

kuru barbunya ıslatmadan pişer mi

kalkan balığı ciğeri nasıl yapılır