Kuru barbunya ıslatmadan pişer mi? Evet pişer. Kuru barbunya fasulyesi ıslatmadan hem düdüklü tencerede, hem de normal tencerede yumuşacık lokum kıvamında pişer. İki su bardağı ölçüsündeki ıslanmamış kuru barbunya düdüklü tencerede, kısık ateşte 20 dakikada pişer. Aynı miktarda kuru barbunya ise, tencerede kısık ateşte 1.5 saatte pişer. Kuru barbunya yemeği yapmak için, barbunyayı bir gece boyu su içinde bekletmeye gerek yoktur. Vakti kısıtlı olmayanlar, barbunyayı bir gece boyu su içinde ıslatatıp yemeğini yapabilir.
Düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer? Tavuğun iriliğine göre, düdüklü tencerede tavuk pişirmenin süresi değişir. Organik tavuk, köy tavuğu değildir. Tavuğun organik olabilmesi için, yasal şartları vardır. Tavuk üretilen yerin, belirli kriterlerin yerine getirilmiş olduğunu kanıtlayan sertifikasının alınmış olması gerekir.
Tavuk sası kokusu nasıl giderilir? Market tavuğunun iki kokusu vardır. Birinci kokusu, çiğ tavuk ambalajından çıkarıldıktan sonra duyulan koku; ikinci kokusu ise, tavuk haşlandıkatan sonrası duyulan kokusudur. Tavuğun birinci kokusuna yapılacak bir şey yok. Tavuk çiğdir, kendine göre bir kokusu vardır ve normaldir. İşte, tavuğun ikinci kokusu önemli. Tavuğun ikinci kokusunu bütün olarak haşladığınız tavuktan alırsınız. O kokunun ne kadar itici olduğunu anlatmaya gerek yok. Halkımızın yüzde yüzüne yakını o kokuyu alır. Yakın zamana kadar bende alıyordum. O kokunun nerden geldiğini, nasıl oluştuğunu anlamak için onlarca bütün tavuk haşladım. Her haşladığım tavuğu farklı yöntemlerle haşladım ve o kokuyu gideremedim. Tavukta sası kokusunu önce tavuğa, tavuğun beslenmesine ve tavuk üreten firmalara yükledim. Ne var ki, onca çalışmalarımın ardından tavuğu sası kokutan kişinin ben olduğunu anladım. Market tavuğunu pişirmek, konu üzerinde bilgi ve beceri gerektiriyor. At tavuğu düdüklüye ...
Unsuz tahinli ekmek tarifi on numara. İster diyet yapın, ister kilonuzu sabit tutmaya çalışın. Un kullanmadan yapacağınız tahinli ekmek gün içerisinde uzun bir süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Tahinli diyet ekmeğin yapımı oldukça kolay. Tarifi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Tahinli ekmek yapımı için; 5 tane orta boy yumurta, bir su bardağı tahin, bir çay kaşığı silme doldurulmuş tuz ve bir paket kabartma tozu gerekiri. Bu malzemeleri tedarik edin ve ekmeğinizi yapın. Yumurtaları bir kaba kırın ve mikserle köpürene kadar karıştırın. Köpüren karışımın içine bir su bardağı tahin, bir çay kaşığı silme tuz ve 1 paket kabartma tozunu koyun mikserle birkaç tur karıştırın. Peşinden karışımı yağlanmış kek veya ekmek tavasına koyun. Önceden 160°C dereceye ısıttığınız fırında 40 dakika pişirdikten sonra fırından alın. Afiyet olsun.