kemik suyuna mercimek çorbası

Kemik suyuna mercimek çorbası tarifi, nasıl yapılır? Kırmızı mercimek kullanılarak kuzu kemik suyu veya dana kemik suyundan mercimek çorbası yapılır. Önemli olan çorba hazırlanırken sade su yerine kemik suyu kullanmaktır. 1 su bardağı kırmızı mercimekle yapılan çorba altı kişiye yeterlidir. Kemik suyunun yağ oranına bakılarak çorbada kullanılacak yağ miktarı ayarlanır. Çorba yapımında tereyağı veya sıvı yağ kullanılabileceği gibi her ikiside karıştırılarak kullanılabilir.

Bir su bardağı kırmızı mercimek, bir kuru soğan, 50 gr. yağ, bir çorba kaşığı un, bir tatlı kaşığı tuz, bir çorba kaşığı limon suyu, 6.5 su bardağı kemik suyu çorba için yeterli malzemelerdir. İstenirse karabiber, pul biber ile çorba tatlandırılır.

Tencereye yağ konduktan sonra üzerine sıra ile soğan, un ilave edilerek orta ısıda kavrulur. Ardından kırmızı mercimek, 6.5 su bardağı kaynar kemik suyu, baharatlar, tuz eklenir ve karıştırılır. Ocak ısısı yükseltilir tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı aralıklı kapatılır. Bundan sonra ocak ısısı kısılır. Çorba kısık ateşte 30 dakika pişirilir ve ocaktan alınır. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde organik tavuk kaç dakikada pişer

bezelye yemeğinde bezelye haşlanır mı

kuru barbunya ıslatmadan pişer mi

kalkan balığı ciğeri nasıl yapılır