marketten alınan tavuk nasıl pişirilir


Marketten alınan tavuk nasıl temizlenir, haşlanır ve pişirilir? Marketten satın alınan (çiftlik üretimi) kesilmiş çiğ tavuğun köyde yetiştirilen tavuktan farkı yoktur. Köy tavuğu nasıl temizlenirse, aynı şekilde market tavuğu da öyle temizlenir. Zaten market tavuğu temizlenmiş olarak paketlenmiştir.

Market tavuğu pişirilmeden önce, ince temizliği yapılır. Bu temizlik ise, tavuğun üzerinde tüy ve telek kalıntısıdır. Tüy ocak üzerinde yakılarak yok edilir, telek artıkları cımbızla çekilip çıkarılır. Çoğu insan, tavuğun pöçündeki yağ bezini istemez, keser atar. Bu temizlikten sonra tavuk çeşme suyu ile yıkanır ve suyunun süzülmesi beklenir.

Ağız tadında market tavuğu haşlayıp yemek istiyorsanız, yapmanız gerekenler şunlardır:

  • Tavuğun ince temizliğini yapın, yıkayın ve süzün.
  • Tencereye tavuğu koyun, üzerini kapatacak kadar sıcak su koyun.
  • Tavuğu su içinde 3 dakika kaynatarak haşlayın, çıkarın ve suyunu dökün.
  • Çıkardığınız tavuğu soğuk su ile yıkayın, süzün.
  • Peşinden tavuğu düdüklüye koyun, tuz ve yarısına kadar sıcak su koyun
  • Tavuğun ağırlığına göre pişme süresini BURADAN öğrenin. 
  • Tavuğu düdüklüde orta ateşte pişirin ve afiyetle yiyin.

Market tavuğu sadece haşlanmaz. İsterseniz tavuğu bütün olarak fırında kızartabilirsiniz. Fırında kızartmanın çok çeşiti vardır. Tavuğu haşlar ve sonra kızartırsınız. Tavuğu terbiye eder, tepside veya fırın poşetinde kızartabilirsiniz. Bütün market tavuğunu parçalar, her parçasını ayrı ayrı pişirebilirsiniz. Ya da, tavuğun etini kemiğinden sıyırır kıyma yaparsınız. Kalan kemikleri haşlar ve haşlama suyunu kullanırısınız.