yufka üstü bulgur pilavı


Yufka üstü bulgur pilavını kim sevmez? Bilmeyen sevmez, bilenler bayılır. Yufka üstüne dökülüp yenilecek bulgur pilavını yapmak, işini bilen insanların işidir. Ekmek üstüne dökülecek pilav, diğer bulgur pilav çeşitleri gibi pişmez. Ya nasıl pişer? Aynen italyan rizottosu gibi pişer. Bulgur helmelenir ve sulu olur. Yufka üstü bulgur pilavı tavuk suyu ile yapılır. Bulgurun durumuna göre; bir bardak bulgur 3-3.5 bardak tavuk suyuna ihtiyaç duyar. İşte bir bardak bulgur, tereyağı ve tavuk suyu ile yaptığım tarifim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Yufka üstü bulgur pilavı malzemesi:
bir bardak pilavlık köy bulguru
bir çorba kaşığı tereyağı
bir tatlı kaşığı domates salçası
üç bardak haşlanmış sıcak tavuk suyu
üç tana ıslanmış yufka ekmek
tuz

Yufka üstü bulgur pilavı yapımı:
  • tereyağını köpürene kadar eritin
  • üzerine salçayı ilave edin kavurun
  • peşinden bulguru ilave edin, karıştırın
  • üzerine bulguru ve tuzu ilave edin
  • malzemeleri tekrar karıştırın
  • üç bardak sıcak tavuk suyunu ilave edin
  • tencereyi fokur fokur bir defa kaynatın
  • ocağı iyice kısın, tencere kapağını kapatın
  • pilavı 25 dakika pişirin
  • ocaktan alın ve doğrudan yufka üzerine dökün, yayın
afiyet olsun