rezene nasıl saklanır


Rezene nasıl saklanır? Taze rezene'in en iyi saklama yöntemi, rezeneyi derin dondurucuda saklamaktır. Rezene yemek yapılıyormuş gibi doğranır ve şoklanır. Şoklanan rezene süzülür ve üzerindeki su yok olana kadar bekletilir. Elbette, bekleyen rezenenin suyu yok olmaz. Rezene soğuduktan sonra buzdolabı torbasına konur ve derin dondurucuda saklanır.

Şoklama nedir? Sebzeler kaynayan su içine atılır, belirli bir süre tutulur. Süre bitiminde sebze çıkartılır ve buzlu su içinde soğutulur. Şoklama bu işlemin adıdır. Yıllardır sebzeleri şoklarım, kuşkonmaz haricinde hiçbir sebzeyi buzlu su içinde şoklamadım. Sebzeyi haşladıktan sonra musluk suyunda soğuturum.

donmuş rezene

Rezene'nin şoklama süresi 2 dakikadır. Rezenenin yapraklarıda bu sürede şoklanır. Dondurucudan çıkmış rezene ile yemek yaparken, rezeneye taze rezene kullanıyormuş gibi muamele yapılır. Yemeğinizin özelliğine göre, rezene donmuş olara veya çözdürülmüş olarak kullanılır. Afiyet olsun.