tavada biftek 8 dakikada pişer


Tavada biftek pişirme süresi ne kadar? Dolaptan çıkarılmış ve oda sıcaklığına getirilmiş biftek tavada 3 şekilde pişirilir. Az pişmiş, orta pişmiş, tam pişmiş. Tavada veya başka pişirme aleti üzerinde biftek pişirilirken biftek kalınlığı ve boyutu doğrudan etin pişme süresini etkiler. 150 gr. ağırlıkta ve 2.5 cm. ila 3.0 cm. kalınlıkta biftek tavada; orta ateşin bir tık üzerindeki ısıda, toplam (mühürleme süresi hariç) 8 dakikada (orta pişmiş olarak) pişer.

Tavada biftek pişirme: Önce döküm veya teflon tava, ocağın büyük gözü üzerine konur. Ocak yakılır ve alev ayar düğmesi orta ateşin bir tık üzerine ayarlanır. Tava ısındıktan sonra bir kaşık sıvı yağ gezdirilir. Biftek üzerine yatırılır ve mühürlenir. Peşinden çevrilir, çevrilen yüzeyi mühürlenir. Mühürleme işleminden sonra; biftek 2 dakikada bir, 2 defa döndürülerek pişirilir. Bifteğin bir yüzü 4 dakika, diğer yüzü ise 4 dakika pişirilir. Pişen biftek 3-4 dakika dinlendirildikten sonra yenir.