tavada van gölü balığı kızartması



Tavada van gölü balığı (inci kefali) kızartması kaç dakikada yapılır? Tavada, kızgın yağ içinde van gölü balığı; balığın iriliğine göre, 8 dakika ile 10 dakika arasında yapılır. Van gölü balığı tavasını ilk kez yapıyorsanız; sıkıntı yok, diğer balıkların tavasını nasıl yapıyorsanız, aynen o yöntemi kullanın. Balığı ister un'a bulayın, isterseniz mısır ununa, ya da her ikisini karıştırın öyle kullanın. Van gölü balığının tadını herkes bilmez. Satıcısına denk gelirseniz mutlaka alın ve yağ içinde kızartın, yiyin. Yapmanız gereken; pulunu kazıyın (hiçte zor değil), karnını yarın temizleyin, bol su altında yıkayın,  yanlarına çizikler atın ve içini dışını bolca tuzlayın. Afiyet olsun.