düdüklüde türlü


Düdüklüde türlü veya mevsim türlüsü, kaç dakikada pişer? Düdüklü tencerede karışık sebzelerle yapılan türlü yemeği; düdüklü fışladıktan sonra, en kısık ateşte (nasıl anlarsanız kısık tarifimi; yani, ocak düğmesi sol tarafa iyice yaslandırılacak veya dayandırılacak) 1 su bardağı (200 ml.) su ile 10 dakikada pişer. Telaş yok. Biraz önce üsteki yemeği yaptım, yedim ve bilgisayarın başına kuruldum.

Tabakta bulunan yemekte, evde olmadığından sadece taze bamya yok. Bamya dışında patlıcan, patates, kabak, kereviz, taze fasulye, havuç, al (kapya biber) biber, yeşil sivri biber, soğan, sarımsak, domates, zeytinyağı, az miktarda salça, karabiber, pul biber, kimyon, tuz ve kaynar su var. Acep neylen yaptı diye merak etmeyin, bilginiz olsun emi.