normal tencerede nohut pişirme süresi


  • Normal tencerede nohut pişirme süresi? Nohutu akşamdan ıslayın, sabah ne zaman eliniz ererse, o vakit nohutun suyunu değiştirin, koyun ocağın üzerine yarı pişmiş haşlayın. Bu süre, nohutu bir taşım kaynatıp ateşi iyice kıstıktan sonra, 50 dakika sürer. Nohutu yarı pişmiş haşladıktan sonra, süzün bir köşede beklesin. Tencereyi ocağın en iri gözüne oturtun ve yağ içinde soğanı, salçayı kavurun. Atın üzerine nohutu, koyun üzerine suyu, tencereyi bir defa fokur fokur kaynatın. 

  • Tencerenin kapağını kapatın, ocağın düğmesini sol tarafa çevirin ve tamamen sola yaslansın ve başka gidecek yer bulamasın. Bakın saat'a, yazın bir yere unutmayın. Nohutu bir saat, yani 60 dakika pişirin. Pişmeye yakın tencereye bakın, nohutun suyu azalmışsa eğer, nohutla yüz yüze gelecek şekilde sıcak su ilave edin ve pişirme süresini doldurun. En son tuzunu atın, oturun yiyin.