malatya bulgur pilavı pişirme süresi


Malatya değirmen bulguru pilavı pişirme süresi? Malatya'nın ünlü değirmen bulguru ile yapılan bulgur pilavı, pır pır yanan ocak üzerinde 35 dakikada yumuşacık pişer. Yemesine doyamazsınız, birde pilav durdukça tadına tat katar. Bir gün bekletikten sonra yiyin bakalım, nasıl bir lezzet taşıdığını görün. Yalnız, soğumuş pilavı su katarak ısıtmayın.

Ya, ne yapın? Mikrodalganız varsa, bir tabak dolusu pilavı bin watta 1.0-1.5 dakika ısıtın. Yoksa, tencereyi ocak üzerine koyun kısık ateşte ara sıra karıştırarak ısıtın. Pilav ısıtmada önemli olan, tencerenin ısınmasıdır. Tencereyi ısıttıktan sonra bekleyin, pilavınızın şekli şemali bozulmadan ısınır. Telaş yok; kaçmayın, yürüme gidin.