kayısı hoşafı pişme süresi


Kuru kayısı hoşafı pişme süresi? Kuru kayısı ıslandıktan sonra, tencerede ağır ateşte 10 dakikada pişer. Telaş yok. Koyun tencereye kuru kaysıları, doldurun suyu, bekleyin, kayısılar yumuşasın, çıkarın süzün. Atın tencereye, yapın hoşafınızı, soğuk soğuk için.

Yok olmaz canım kardeşim, kim bekler kayısıların yumuşamasını diyorsan eğer; (böyleleri çoktur, sizde onlardan biriyseniz) size kolaylık yapalım. Yıkayın kuru kaysıları atın tencereye, doldurun suyu, bir taşım kaynatın, kısın ocağı, kapatın kapağı. Bırakın kayısılar kendi halinde tıkır tıkır kaynasın ve kederinden şişsin. 35 dakikanın bitiminde, kafanıza göre şekerini verin, bir 5 dakikada öyle kaynatın, söndürün ocağı.